Prosím nepoužívejte Internet Explorer. Využijte moderní prohlížeč!

Jitona vznikla v roce 1951 na jihu Čech v Soběslavi - letos tedy oslaví krásných 70 let na českém i zahraničním trhu. Svůj původ důmyslně skrývá i ve svém názvu JITONA - JIhočeská TOvárna bytku. Při založení byly otevřeny také dva výrobní závody a to v Klatovech a v Třebíči.

Dlouhá léta úzce spolupracovala s IKEA, což byl hlavní odběratel. Při nutném zdražení v roce 2019, které nastalo důsledkem nárůstu cen energií, materiálu i lidské práce byla spolupráce ukončena a závody Jitony byly nuceny propouštět.

Jitona svůj nábytek dělí do několika kolekcí. Přesto že jsou odlišné, pro všechny platí, že jsou elegantní, praktické a skutečně kvalitně zpracované. Rádi bychom Vás seznámili aspoň s těmi, co máme v nabídce, což jsou kolekce MAMMA a GEORGIA.

Kolekce MAMMA

Tuto kolekci navrhlo úspěšné české studio VRTIŠKA•ŽÁK. Základním motivem celé kolekce byla hravost, střídmost a kombinace materiálů. Kolekci charakterizuje vlídná a elegantní forma v kombinaci s přírodními materiály a sofistikovanými detaily. Lehkost jednotlivých produktů byla docílena díky použití nožiček a tomu, že nábytek neleží přímo na podlaze. Nábytek je tak velice vhodný i do malých prostorů, kde opticky nezmenšuje podlahovou plochu.

Kolekce získala nominaci Czech Grand Design a vyhrála národní kolo soutěže EDIDA v kategorii postel. Další ocenění kolekce získala na veletrhu For Furniture. 

Na celou kolekci MAMMA Vám nyní navíc nabízíme až 15 % slevu!

 

Kolekce GEORGIA

Romantická sestava nábytku v provensálském stylu do ložnice, obývacího pokoje, jídelny i předsíně. Přes svůj romantický vzhled v sobě každý prvek kolekce ukrývá bytelnou konstrukci, důmyslné detaily a spolehlivé funkční kování splňující i ty nejnáročnější požadavky na nábytek.

Nábytek je vyráběm z borovicového masivu a vybrat si můžete například postel v různých rozměrech nebo z široké nabídky komod a nočních stolků.

 


FIlozofie firmy Jitona se řídí pěti kvalitativními pravidly:

1. Suroviny
- Je používáno vybrané masivní dřevo a pravá dřevěná dýha a to pouze z ověřených zdrojů.
- Přirozená krása přírodních materiálů se zrcadlí v hotovém nábytku JITONA.

2. Trvanlivost
- Nábytek je vyráběn s vědomím, že bude spoluvytvářet domov pro celý život.
- Firma dělá maximum pro to, abyste si vybrali nábytek JITONA a svým výběrem se nezklamali.

3. Řemeslo
- Nábytek JITONA vytváří již 5. generace truhlářů
- Vášeň pro preciznost znamená dokonalé dílenské opracování do posledního detailu.

4. Zdraví
- Nábytek je navrhován tak, aby podporoval zdravé bydlení.
- Postele jsou ergonomicky nastavitelné a umožňují pohodlné vstávání.

5. Životní prostředí
- Je dbáno na ochranu životního prostředí, protože domov není je za domovními dveřmi.
- Nábytek je při přepravě co nejvíce demontován, aby nebyl přepravován vzduch a šetřilo se životní prostředí.
- K povrchovým úpravám nábytku jsou používány vodou ředitelné laky a přírodní vosky nebo oleje, které nezatěžují životní prostředí.


My nemůžeme, než souhlasit a věříme, že si český kvalitní nábytek najde své místo v každé domácnosti.

Vytvořilo: