Prosím nepoužívejte Internet Explorer. Využijte moderní prohlížeč!

Jsou krásné, jsou barevné, jsou díky ruční výrobě zaručeně originální - nikdy nenajdete dvě totožné lampy. 

Jedná se o speciální druh stolních, podlahových, nástěnných lamp a stropních lustrů. Stínídla těchto svítidel jsou tzv. vitrážová. Barevná sklíčka jsou k sobě jednotlivě pojena cínováním a tím vytváří nádherné mozaiky a obrazce. Tato technika nese jméno podle jejího objevitele Luise Tiffanyho.



Svítidla Tiffany se dělí do kolekcí, kde jsou vždy ve stejném designu lustry, stolní, podlahové a nástěnné lampy. Můžete si tak vyladit a prozářit ve stejném stylu celou místnost. Některé kolekce jsou plné barev jako například kolekce Butterfly, jiné zase prosté a elegantní jako třeba Metropolitan, na své si tak přijde každý.


Kolekce Butterfly

         



Kolekce Metropolitan

         


Na lampy a svítidla Tiffany máme dva hlavní dodavatele a t
o britské firmy Elstead Lighting a Interiors 1900.

O značce Elstead Lighting

Elstead Lighting je globálně známá britská značka vyrábějící jak moderní svítidla, tak i klasické a retro dekorativní osvětlení. Zaměřují se na zdobnost, kvalitu a vedle moderních strojů se vrací k tradiční ruční řemeslnické dovednosti předávané po generace.

 

O značce Interiors 1900


Společenost Interiors 1900 již více než 20 let vyrábí originální Tiffany lampy, stropní svítidla, nástěnná svítidla, stolní lampy, závěsná svítidla a nástěnné lampy. Firma je proslulá sklářskou prací, která tvoří secesní umělecké dekorace jak podle původních, tak podle soudobých návrhů. 


Dědečkovy hodiny a lampy Tiffany

Několik kousků těchto lamp máme i skladem v naší kamenné prodejně v Třebíči s možností okamžitého odběru. Například velmi oblíbenou stolní lampu z kolekce LARISSA, ke které máme i podlahovou lampu ve stejném designu.

Osobní návštěva naší prodejny tedy rozhodně stojí za zvážení.

Vytvořilo: