Prosím nepoužívejte Internet Explorer. Využijte moderní prohlížeč!

Firma Dědečkovy hodiny se zrodila hned po revoluci a to docela náhodou. Zakladatel firmy Oldřich Růžička v té době ještě učil na střední zdravotnické škole v Třebíči. Zároveň začal se svým kamarádem vyrábět dřevěné koupelnové sestavy, ke kterým následně přidali i dřevěné garnýže a stoly. Pak přišel zákazník a chtěl udělat nástěnné hodiny. Vyhověli mu a tím to začalo. Díky tomu, že výroba hodin je hodně složitá, zanikly postupně všechny podobné firmy. Dnes jsme jediná firma svého druhu v České republice.

Nabízíme i výrobky jiných firem. Dovážíme si přímo od výrobce italský nábytek nebo německé kukačky od firmy Hőnes. Těžiště naší práce je však v české produkci. Čínských výrobků je na našem trhu dost a podporovat to nechceme. 

Kontakty jsme hledali nejprve na veletrzích - Brno, Praha, Vídeň, Nitra. Postupně jsme jich za sebou měli desítky. Později, když začal internet, jsme hledali kontakty i tam. Nejvíce jich však máme za ty roky přímo od zákazníků, kteří se k nám díky své spokojenosti vracejí a doporučují nás dál.

Provozovnu jsme měli nejdříve v Třebíči na Žerotínově náměstí. Ta nám však již svou velikostí přestala stačit, proto jsme se před pár lety rozhodli přestěhovat do podstatně většího prostoru na samý okraj naší krásné Třebíče.

V kamenné prodejně je vidět průřez naším výrobním portfoliem firmy - slouží spíše jako vzorkovna. Zboží je však možné zakázkově upravit na základě požadavků zákazníka. Nabízíme i individuální návrh interiéru a zajištění katalogového prodeje. Máme zde vystaveno i pár unikátů, např. hodiny, u kterých se vyrobí pouze 2 kusy ročně, podlahové hodiny světové značky Kieninger, které jsou uloženy v rubínech a mají tzv. otevřený Grahamův krok, ručně zdobené podlahové hodiny od italské firmy Gallo nebo tzv. stolní orloj - Tellurium od německé firmy Hermle.

Konkurence nespí a vzhledem k tomu, že v dnešní době stačí pro internetový obchod garáž a sebevědomé lhaní, je v tom, co nabízí všechny e-shopy, obrovský přetlak. Naše největší výhoda je v tom, že z drtivé většiny nabízíme výrobky, které nikdo jiný nemá a ani mít nemůže, ale hlavně je pro nás naše práce vášní a díky tomu neustále vymýšlíme nové věci a i po těch letech je to stále zábava.

Vytvořilo: